Kuracie cacciatore

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 lyžičku čierneho mletého korenia, 1/8 lyžičky soli, 1 kg kuracích pŕs, 1 šálku očistených a pokrájaných šampiňónov, 1 šálku pokrájanej cibule, 2 strúčiky cesnaku posekaného na drobno, 3 šálky suchého červeného vína, 1 lyžičku oregana (najlepšie čerstvé), 1 lyžičku mletého červeného korenia, 450 g ošúpaných a pokrájaných paradajok, 400 g špagiet (najvhodnejšie sú talianske cestoviny z tvrdej pšenice), čerstvé oregano, olivový olej.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia rozdelené na šesť porcií osolíme a okoreníme čiernym korením. Panvicu zľahka vymastíme olivovým olejom a kuracie prsia opečieme z oboch strán. Mäso odložíme a do výpeku pridáme cibuľu, cesnak a šampiňóny. Podlejeme vínom a pridáme oregano, mleté červené korenie a paradajky. Varíme približne 10 minút. Pridáme kuracie prsia a varíme ďalších 10 minút. Špagety uvaríme v slanej vode al dente. Uvarené a scedené špagety (neoplachujte vodou!) naložíme na taniere a na ne nalejeme omáčku s kuracími prsiami. Ozdobíme čerstvým oreganom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 960
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

961

Podobné recepty:
  • Krémová brokolicová polievka I

    Krémová brokolicová polievka I

  • Pikantné kuracie krídelká

    Pikantné kuracie krídelká

  • Horčicové bravčové koleno

    Horčicové bravčové koleno

kuk