Talianska cestovina
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Bezmäsité pokrmy , Cestoviny , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 400 g preosiatej múky, 2 vajcia, 1,6 dl vody, 1 lyžičku oleja (nemusí byť), štipku soli.
Postup
Krok 1
Zmiešame všetky suroviny a vymiesime cesto. Cesto má byť pomerne tvrdé. Starostlivo spracované cesto odložíme na 15 minút do chladničky. Schladené cesto rozdelíme na niekoľko dielov a každý rozvaľkáme na pomúčenej doske (drevenej, ale najlepšie kamennej, alebo mramorovej, na hrúbku 1,5 až 2 mm. Plát necháme preschnúť a potom krájame ostrým nožom na rezance požadovanej veľkosti a tvaru. Cestoviny môžeme pripraviť aj bez vajec, vtedy pridáme viac vody.