Pavese

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, pažítku, oregano, 4 kraje chleba, 1 l vody, 1 kocku bujónu, 4 surové žĺtky, strúhaný parmezán (alebo oštiepok).

Postup

Krok 1

Cesnak ošúpeme, rozotrieme so soľou, pažítku a oregano nadrobno pokrájame. Z krajcov chleba odstránime kôrku. Vo vode rozpustíme kocku bujónu. Na oleji osmažíme cesnak so soľou a zalejeme vodou - bujónom. Privedieme do varu. Osobitne opražíme na oleji hrianky. Hrianky rozložíme do tanierov. Na každú hrianku dáme surový žĺtok. Opatrene vlejeme (nie na hrianku) horúci bujón. Posypeme strúhaným parmezánom, pridáme pažítku a oregano. Polievku podávame veľmi horúcu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1112
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1113

Podobné recepty:
  • Zázvorové chlebíky

    Zázvorové chlebíky

  • Pabellón (Venezuela)

    Pabellón (Venezuela)

  • Pirohy z krabom a lososom

    Pirohy z krabom a lososom

kuk