Pavese
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Polievky , Biele polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, pažítku, oregano, 4 kraje chleba, 1 l vody, 1 kocku bujónu, 4 surové žĺtky, strúhaný parmezán (alebo oštiepok).
Postup
Krok 1
Cesnak ošúpeme, rozotrieme so soľou, pažítku a oregano nadrobno pokrájame. Z krajcov chleba odstránime kôrku. Vo vode rozpustíme kocku bujónu. Na oleji osmažíme cesnak so soľou a zalejeme vodou - bujónom. Privedieme do varu. Osobitne opražíme na oleji hrianky. Hrianky rozložíme do tanierov. Na každú hrianku dáme surový žĺtok. Opatrene vlejeme (nie na hrianku) horúci bujón. Posypeme strúhaným parmezánom, pridáme pažítku a oregano. Polievku podávame veľmi horúcu.