Restované teľacie mäso

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho pliecka alebo stehna, 1 lyžicu olivového oleja, 50 g masla, 40 g šunky, 1 cibuľu, 2 dl bieleho toscanského vína, soľ, mleté čierne korenie, 200 g nových zemiakov, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, kúsok citrónovej kôry, cesnak.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na malé kúsky a osmažíme na olivovom oleji a masle, spolu s pokrájanou šunkou a cibuľou. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a podusíme . Niekoľko minút pred dokončením pridáme ošúpané, na štvrtiny pokrájané nové zemiaky a dusíme ešte 25 minút. Hotové jedlo dáme na misu a posypeme strúhanou kôrou, nadrobno pokrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1097
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1098

Podobné recepty:
  • Hrušky mňam

    Hrušky mňam

  • Kryštáliky

    Kryštáliky

  • Banícke rezne

    Banícke rezne

kuk