Restované teľacie mäso

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho pliecka alebo stehna, 1 lyžicu olivového oleja, 50 g masla, 40 g šunky, 1 cibuľu, 2 dl bieleho toscanského vína, soľ, mleté čierne korenie, 200 g nových zemiakov, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, kúsok citrónovej kôry, cesnak.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na malé kúsky a osmažíme na olivovom oleji a masle, spolu s pokrájanou šunkou a cibuľou. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a podusíme . Niekoľko minút pred dokončením pridáme ošúpané, na štvrtiny pokrájané nové zemiaky a dusíme ešte 25 minút. Hotové jedlo dáme na misu a posypeme strúhanou kôrou, nadrobno pokrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1031
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1032

Podobné recepty:
  • Sladkokyslý kapor s ananásom

    Sladkokyslý kapor s ananásom

  • Roštenka so zelenou paprikou a rajčiakmi

    Roštenka so zelenou paprikou a rajčiakmi

  • Veľkonočná bravčová panenka

    Veľkonočná bravčová panenka

kuk