Restované teľacie mäso
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g teľacieho pliecka alebo stehna, 1 lyžicu olivového oleja, 50 g masla, 40 g šunky, 1 cibuľu, 2 dl bieleho toscanského vína, soľ, mleté čierne korenie, 200 g nových zemiakov, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, kúsok citrónovej kôry, cesnak.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na malé kúsky a osmažíme na olivovom oleji a masle, spolu s pokrájanou šunkou a cibuľou. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a podusíme . Niekoľko minút pred dokončením pridáme ošúpané, na štvrtiny pokrájané nové zemiaky a dusíme ešte 25 minút. Hotové jedlo dáme na misu a posypeme strúhanou kôrou, nadrobno pokrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.