Gnocchi carbonara

2018-02-22

Popis

Gnocchi carbonara

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 3 ks veľké vyšľahané vajcia
  • 300 g hladkej múky – alebo menej závisí od druhu zemiakov
  • 1 ks žĺtok
  • 150 g šunky
  • 1 ks 1 cremefine – tuk na varenie (napr. margarín Rama)
  • 1 ks cibuľu najemno nakrájanú
  • soľ
  • mleté biele horenie
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, zlejeme a hneď za horúca olúpeme. Zemiaky dvakrát pomelieme pomocou ručného mlynčeka. V pomletých zemiakoch vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajce, poprášime múkou a spracovávame cesto za občasného pridávania múky. Čím menej múky, tým je cesto lepšie, pracujeme rýchlo, vytvoríme mäkké, tvárne cesto, ktoré sa nelepí, nie príliš prepracované, aby gnocchi nestratili ľahkosť. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyváľame na pomúčenej doske úzky valček o hrúbke palca, krájame ho na dĺžku palca a na každý kúsok otlačíme vidličku z opačnej strany, hotové gnocchi varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode, postupne (asi 2 minúty) pokým nevyplávajú na povrch. Na oleji zľahka osmažíme cibuľu, pridáme na malé kúsky nakrájanú šunku, zalejeme margarínom, do ktorého sme vopred primiešali žĺtok a za stáleho miešania asi 10 minút povaríme. Ochutíme soľou a mletým korením, vylejeme na gnocchi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1264
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1265

Podobné recepty:
  • Pečené kuracie prsia s čínskymi rezancami (Chorvátske jedlo)

    Pečené kuracie prsia s čínskymi rezancami (Chorvátske jedlo)

  • Sýta polievka z hlivy

    Sýta polievka z hlivy

  • Makrela na maďarský spôsob

    Makrela na maďarský spôsob

kuk