Gnocchi carbonara
2018-02-22- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Gnocchi carbonara
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 3 ks veľké vyšľahané vajcia
- 300 g hladkej múky – alebo menej závisí od druhu zemiakov
- 1 ks žĺtok
- 150 g šunky
- 1 ks 1 cremefine – tuk na varenie (napr. margarín Rama)
- 1 ks cibuľu najemno nakrájanú
- soľ
- mleté biele horenie
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, zlejeme a hneď za horúca olúpeme. Zemiaky dvakrát pomelieme pomocou ručného mlynčeka. V pomletých zemiakoch vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajce, poprášime múkou a spracovávame cesto za občasného pridávania múky. Čím menej múky, tým je cesto lepšie, pracujeme rýchlo, vytvoríme mäkké, tvárne cesto, ktoré sa nelepí, nie príliš prepracované, aby gnocchi nestratili ľahkosť. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyváľame na pomúčenej doske úzky valček o hrúbke palca, krájame ho na dĺžku palca a na každý kúsok otlačíme vidličku z opačnej strany, hotové gnocchi varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode, postupne (asi 2 minúty) pokým nevyplávajú na povrch. Na oleji zľahka osmažíme cibuľu, pridáme na malé kúsky nakrájanú šunku, zalejeme margarínom, do ktorého sme vopred primiešali žĺtok a za stáleho miešania asi 10 minút povaríme. Ochutíme soľou a mletým korením, vylejeme na gnocchi.