Vianočný datľový nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Datle, mlieko, maslo, práškový cukor, vajce, polohrubú múku, sódu bikarbónu, škoricu, orechy, banány. Na polevu: kryštálový cukor, vodu, šľahačkovú smotanu.

Postup

Krok 1

Datle posekáme a varíme v mlieku do zmäknutia. Po vychladnutí primiešame sódu, maslo, cukor, vajce a vymiešame na hladký krém. Pridáme múku, škoricu, orechy, banány. Zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť. Z cukru, vody pripravíme karamel. Keď je už hustý a hnedý, pridáme 4 lyžice vody a smotanu. Necháme prevrieť a za stáleho miešania schladíme na teplotu a si 35 stupňov Celzia. Polevu nalejeme na upečený nákyp.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 915
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

916

Podobné recepty:
  • Čokoládový krém so sušenými slivkami

    Čokoládový krém so sušenými slivkami

  • Rýchla večera z cestovín

    Rýchla večera z cestovín

  • Údené mäso v lístkovom ceste

    Údené mäso v lístkovom ceste

kuk