Oriešky – pečivo

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 300 g hrubej múky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 250 g mletých orechov, 1 vajce, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžicu kakaa, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie. Krém: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 200 g masla.

Postup

Krok 1

Z múky, masla, práškového cukru, mletých orechov, jedného vajca, vanilkového cukru spracujeme vláčne cesto. Formičky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtlačíme kúsok cesta. Naplnené formičky poukladáme na plech a pri strednej teplote upečieme do ružova. Vajcia rozšľaháme a nad parou postupne pridávame cukor. Keď hmota zhustne necháme ju vychladnúť. Maslo spojíme s vychladnutou hmotou. 2 polovice upečeného cesta spojíme s krémom a obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 541
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

542

Podobné recepty:
  • Piškótové rezy s dvojakou šľahačkou

    Piškótové rezy s dvojakou šľahačkou

  • Bryndzové venčeky

    Bryndzové venčeky

  • Muffinky z ovsenných vločiek

    Muffinky z ovsenných vločiek

kuk