Kelový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov uvarených v šupke, 750 g kelu, 1 cibuľu, 150 g prerastenej slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 3 vajcia, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, majorán, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Kel na drobno pokrájame. Slaninu pokrájame na malé kocky a čiastočne vyškvaríme. Pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko osmažíme a pridáme pokrájaný kel. Premiešame a dusíme asi 15 minút. Počas dusenia osolíme a po dodusení primiešame rozpučený cesnak a majorán. Kel necháme vychladnúť. Pekáč potrieme slaninou a poukladáme doň plátky uvarených zemiakov, ktoré mierne osolíme. Na zemiaky navrstvíme kelovú zmes. Smotanu rozmiešame s vajciami, mliekom, kečupom, soľou, bielym korením, mletou červenou paprikou. Zmesou zalejeme naplnenú formu. Zapečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 959
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

960

Podobné recepty:
  • Hubový kečup

    Hubový kečup

  • Špenátová žemľovka

    Špenátová žemľovka

  • Ryba pripravovaná v mikrovlnke

    Ryba pripravovaná v mikrovlnke

kuk