Omamin nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 vajec, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 120 g mletých vlašských orechov, 80 g hladkej múky, 1 citrón, 1 lyžičku mletej škorice, 0,5 dl rumu, 1 sladkú vianočku, 2,5 dl mlieka, 3 vajcia, 90 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 pohár zaváraných višní.

Postup

Krok 1

Z 5 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou (50 g) práškového cukru. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého ku koncu šľahania pridáme druhú polovicu cukru (50 g). Orechy primiešame k vymiešaným žĺtkom, pridáme postrúhanú kôru, lyžičku mletej škorice a postupne hladkú múku. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Vianočku pokrájame na 1 cm hrubé plátky, višne vykôstkujeme. Mlieko vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, rumom a vajciami. Formu (kastról) vymastíme maslom. Krajce vianočky namáčame v ochutenom mlieku a vystelieme nimi dno a bočné steny formy. Do formy vylejeme pripravenú orechovú plnku. Navrch rovnomerne poukladáme vykôstkované višne. Naplnenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme približne 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1822

Podobné recepty:
  • Cestovinovo kurací šalát

    Cestovinovo kurací šalát

  • Šľahačkovo-jahodová torta

    Šľahačkovo-jahodová torta

  • Smotanová omáčka s brokolicou

    Smotanová omáčka s brokolicou

kuk