Fazuľka ako mozoček
2018-01-22- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľka ako mozoček. Podávame so zemiakmi a šalátom.
Ingrediencie
- 600 g fazuľových strukov
- 100 g masla
- 50 g cibule
- rasca
- soľ
- 4 ks vajcia
- 5 lyžica mlieka
- 50 g tvrdého syra
- zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Fazuľové struky umyjeme, nakrájame na 2 cm kúsky. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájanú fazuľku, soľ, rascu a dusíme do mäkka. Nakoniec zalejeme vajíčkami, rozšľahanými v mlieku a necháme vajíčka zraziť. Pred podávaním každú porciu posypeme nastrúhaným syrom, posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a šalátom.