Šalát s tekvicovým olejom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Šalát podľa sezóny (napríklad hlávkový, ľadový, listový šalát, čakanku alebo čínsku kapustu), paradajky, uhorky, papriku, jarnú cibuľku, soľ, 1 dl tekvicového oleja, 0,2 dl balzamikového octu, alebo kvalitného vínneho octu, prípadne jablčného, 0,25 dl vody, 2 lyžičky kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Šalát nakrájame obvyklým spôsobom a posolíme. Do tekvicového oleja pridáme ocot, vodu a kryštálový cukor. Marinádu dobre premiešame, aby sa nám rozpustil cukor. Šalát polejeme marinádou. Olejovú marinádu pridávame tesne pred podávaním. Marináda by nemala byť vodová, ale hustejšia, mala by mať sladšiu chuť. Šalát získa z tmavozeleného oleja zaujímavú farbu a jemnú orechovú arómu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 861
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

862

Podobné recepty:
  • Miešaný šalát so syrom, s vajcom a cesnakom

    Miešaný šalát so syrom, s vajcom a cesnakom

  • Rýchly pikantný šalát

    Rýchly pikantný šalát

  • Paprikový šalát s cibuľou

    Paprikový šalát s cibuľou

kuk