Zapekané rybie filé so špenátom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 500 g rybieho filé, 500 g listového špenátu, 500 surových zemiakov, 350 g šampiňónov, 2 cibule, 0,5 l šľahačkovej smotany, 2,5 dl kyslej smotany, soľ, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, cesnak, muškátový oriešok, citrón, sójovú omáčku, 3 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na drobno. Rybu pokrájame na menšie plátky. Citrónovú šťavu zmiešame so sójovou omáčkou, 1 strúčikom prelisovaného cesnaku, soľou, mletým bielym korením a štipkou postrúhaného muškátového oriešku. Do pripravenej marinády vložíme plátky ryby. Cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájané šampiňóny, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, listy špenátu, soľ (alebo zeleninové dochucovadlo) a spolu podusíme. Po chvíli pridáme šľahačkovú smotanu a chvíľu povaríme. Očistené zemiaky pokrájame na plátky a poukladáme ich do vymasteného pekáča tak, aby sa čiastočne prekrývali. Na zemiaky navrstvíme polovicu špenátovej hmoty. Na špenát poukladáme namarinované plátky ryby a druhú polovicu špenátovej hmoty. Kyslú smotanu zmiešame so soľou (alebo zeleninovým dochucovadlom) a mletou červenou paprikou. Ochutenú smotanu navrstvíme na špenát. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 30 minút.