Fazuľový šalát s opečenými paradajkami
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový šalát s opečenými paradajkami. Podávame na zelených listoch hlávkového šalátu, posypaný hoblinkami parmezánu.
Ingrediencie
- 300 g kokteilových paradajok
- 5 lyžica olivového oleja
- 3 strúčik cesnaku
- 3 ks červené cibule
- rozmarín
- 800 g (2 konzervy) uvarenej bielej fazule
- balzamikový ocot
- 50 g parmezánu
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Kokteilové paradajky opečieme na olivovom oleji. Pečieme ich za stáleho miešania niekoľko minút – až sa šupka začne mierne sťahovať. Počas pečenia ich osolíme a okoreníme bielym korením. Po dopečení ich posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom a vyberieme z oleja. Cibuľu pokrájame na kocky a zmiešame s paradajkami. Do vychladnutého oleja pridáme prelisovaný cesnak, štipku soli, niekoľko kvapiek balzamikového octu a dobre, metličkou, vymiešame. Zálievku nalejeme na paradajky, pridáme scedenú fazuľu a premiešame. Šalát podávame na zelených listoch hlávkového šalátu, posypaný hoblinkami parmezánu.