Fazuľový šalát s opečenými paradajkami

2018-02-13

Popis

Fazuľový šalát s opečenými paradajkami. Podávame na zelených listoch hlávkového šalátu, posypaný hoblinkami parmezánu.

Ingrediencie

  • 300 g kokteilových paradajok
  • 5 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčik cesnaku
  • 3 ks červené cibule
  • rozmarín
  • 800 g (2 konzervy) uvarenej bielej fazule
  • balzamikový ocot
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup

Krok 1

Kokteilové paradajky opečieme na olivovom oleji. Pečieme ich za stáleho miešania niekoľko minút – až sa šupka začne mierne sťahovať. Počas pečenia ich osolíme a okoreníme bielym korením. Po dopečení ich posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom a vyberieme z oleja. Cibuľu pokrájame na kocky a zmiešame s paradajkami. Do vychladnutého oleja pridáme prelisovaný cesnak, štipku soli, niekoľko kvapiek balzamikového octu a dobre, metličkou, vymiešame. Zálievku nalejeme na paradajky, pridáme scedenú fazuľu a premiešame. Šalát podávame na zelených listoch hlávkového šalátu, posypaný hoblinkami parmezánu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

928

Podobné recepty:
  • Fazuľový šalát s tuniakom

    Fazuľový šalát s tuniakom

  • Valentínske kuracie medailóniky

    Valentínske kuracie medailóniky

  • Šalát Nice

    Šalát Nice

kuk