Cuketové placky plnené mäsom

2016-06-07
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Dusená mäsová plnka v plackách s rajčinami.

Ingrediencie

  • 500 g nahrubo nastrúhanej cukety
  • 250 g polohrubej a lebo celozrnnej múky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • mletú rascu
  • bylinky podľa chuti
  • 2 ks vajcia
  • olej
  • 250 g kuracích pŕs alebo iného chudého mäsa
  • mleté čierne korenie
  • soľ (prípadne grilovaciu zmes)
  • sójovú omáčku
  • 3 ks paradajky
  • olej

Postup

Krok 1

Všetko zamiešame, necháme postáť a ak treba, pridáme trochu múky alebo zlejeme šťavu z osolenej cukety. Placky veľkosti palacinky smažíme na malom množstve oleja.

Krok 2

Do placiek, preložených na polovice, môžeme vložiť plnku. Mäso pokrájame na drobné kúsky, posypeme korením, soľou, pokvapkáme sójovou omáčkou a pár kvapkami oleja. Zamiešame a necháme v chladničke odstáť. Potom osmažíme. Pridáme nadrobno nakrájané ošúpané rajčiny a dodusíme do mäkka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 749
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

750

Podobné recepty:
  • Plnený pór na paradajkách

    Plnený pór na paradajkách

  • Krkonošský zemiakový závin

    Krkonošský zemiakový závin

  • Slovenská kapustnica

    Slovenská kapustnica

kuk