Polievka s hovädzím mäsom a zeleninou
2006-08-12- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho zadného mäsa, 2 cibule, olej, 6 strúčikov cesnaku, 2 mrkvy, 2 petržleny, 400 g čerstvých húb (dubáky, suchohríby, prípadne iné lesné huby), soľ, mleté čierne korenie, estragón, bobkový list. Zemiakové knedle: 500 g zemiakov, 100 g múky, 1 vajce, olej.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na kocky, ktoré osmažíme na spenenej cibuli. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, estragón a bobkový list. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme pokrájanú zeleninu. Keď je zelenina mäkká (podľa chuti) pridáme aj huby. Podlejeme vodou, privedieme do varu a do polievky vhodíme pripravené knedle zo zemiakového cesta. Zemiakové knedle: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, postrúhame, alebo prelisujeme, pridáme múku, vajce, soľ, olej a vypracujeme cesto. Mokrými rukami vytvarujeme knedle veľkosti stolnotenisovej loptičky, vhodíme ich do vriacej polievky a uvaríme.