Rožteky plnené cibuľou

2006-08-14

Ingrediencie

  • 2 dl mlieka, 2 lyžice cukru, 50 g kvasníc, 300 g múky (200 g polohrubej, 100 g hladkej), 1 dl oleja, 2 vajcia, 2 cibule, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Do polovice mlieka rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Necháme vykysnúť. Múku zmiešame s polovicou oleja, pridáme vajce, vmiešame kvások a lyžičku soli. Prilejeme druhú polovicu (1 dl) vlažného mlieka a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý poprášime múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť do dvojnásobnej veľkosti. V 0,5 dl oleja osmažíme nadrobno pokrájané cibule a necháme vychladnúť. Keď cesto nakysne, vyklopíme ho na dosku, rozdelíme na štyri diely, z ktorých vytvarujeme bochníčky a necháme ich odpočívať asi 10 až 15 minút. Každý bochníček vyvaľkáme na kruhovú placku a rozkrojíme ju na 8 dielov. Na širšiu časť cesta položíme kôpku osmaženej cibule. Cesto zvinieme a vytvarujeme rožteky. Položíme ich na plech potretý masťou alebo maslom, povrch potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do červena.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 623
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

624

Podobné recepty:
  • Drobné slané pečivo

    Drobné slané pečivo

  • Vianočný trvanlivý závin - Iveta

    Vianočný trvanlivý závin - Iveta

  • Chlebový slaný koláč

    Chlebový slaný koláč

kuk