Božie milosti II

2015-12-08

Ingrediencie

  • 270 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 5 ks žĺtkov
  • 2 dl smotany
  • 2 lyžica rumu
  • štipka štipku soli
  • 2 lyžica kryštálového cukru
  • trochu postrúhanú kôru z jedného citróna
  • trochu práškový cukor na posypanie.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme ju. Pridáme žĺtky, smotanu, rum, soľ, cukor a citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti a prikryjeme ich utierkou. Postupne každú časť na tenko vyvaľkáme (múkou posýpame čo najmenej) a pokrájame na štvorce, či iné tvary. Do každého tvaru urobíme dva zárezy. Tvary vkladáme do väčšieho množstva oleja (3 až 4 cm) a vypražíme z oboch strán. Odkvapkané a vychladnuté božie milosti posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 741
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

742

Podobné recepty:
  • Cukrová poleva - ľadová

    Cukrová poleva - ľadová

  • Smotanové slané pečivo

    Smotanové slané pečivo

  • Tvarohové rezy II

    Tvarohové rezy II

kuk