Slivková torta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 200 g čerstvých sliviek, 200 g sušených vykôstkovaných sliviek, 1 dl červeného vína, 0,5 dl rumu, 4 vajcia, 125 g polohrubej múky, 125 g práškového cukru, 125 g masla, mletú škoricu, štipku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Sušené slivky pokrájame na malé rezance a zalejeme ich rumom a červeným vínom. Necháme minimálne hodinu marinovať. Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Primiešame škoricu. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Žĺtky zmiešame so snehom z bielkov a múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Sušené slivky scedíme. Pridáme ich do cesta a zľahka premiešame. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a navrch úhľadne poukladáme mesiačiky čerstvých sliviek. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 30 až 40 minút. Porcie torty môžeme ozdobiť šľahačkou a poliať marinádou zo sušených sliviek.