Pražská šunka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového mäsa zo stehna, 30 g rýchlosoli, 15 g práškového cukru, 2 lyžičky soli, 2 dl vody.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na tenké plátky. Pridáme k nemu rýchlosoľ, práškový cukor, soľ a 2 dl vody. Miešame 30 minút. Formu vystelieme veľkým kusom celofánu a do toho naukladáme spracované mäso. Dobre zabalíme a zatlačíme. Odložíme na 24 hodín do chladničky, do spodnej časti. Do väčšieho hrnca dáme na dno stojan a na tento položíme formu s mäsom. Zalejeme vodou a varíme 2 hodiny pri teplote 80 stupňov Celzia. Vyberieme a necháme dobre vychladnúť (24 hodín). Formu otvoríme a šunku rozbalíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 690
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

691

Podobné recepty:
  • Gemerské guľky

    Gemerské guľky

  • Mäsová pena v aspiku

    Mäsová pena v aspiku

  • Vajcia s paštétovou plnkou

    Vajcia s paštétovou plnkou

kuk