Pražská šunka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Mäkké salámy
Ingrediencie
- 2 kg bravčového mäsa zo stehna, 30 g rýchlosoli, 15 g práškového cukru, 2 lyžičky soli, 2 dl vody.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na tenké plátky. Pridáme k nemu rýchlosoľ, práškový cukor, soľ a 2 dl vody. Miešame 30 minút. Formu vystelieme veľkým kusom celofánu a do toho naukladáme spracované mäso. Dobre zabalíme a zatlačíme. Odložíme na 24 hodín do chladničky, do spodnej časti. Do väčšieho hrnca dáme na dno stojan a na tento položíme formu s mäsom. Zalejeme vodou a varíme 2 hodiny pri teplote 80 stupňov Celzia. Vyberieme a necháme dobre vychladnúť (24 hodín). Formu otvoríme a šunku rozbalíme.