Gombóce - slivkové knedle

2018-02-23

Popis

Gombóce - slivkové knedle

Ingrediencie

  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 ks žĺtok
  • 20 g masla
  • 1 dl mlieka
  • 20 g práškového cukru
  • štipku soli
  • mletý mak s cukrom
  • celé alebo vykôstkované slivky

Postup

Krok 1

Tvaroh, múku, žĺtok, maslo, mlieko práškový cukor a štipku soli dobre premiešame, vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Cesto pokrájame na štvorce a do každého štvorca položíme slivku, prípadne lyžičku slivkového lekváru. Slivky môžeme vykôstkovať a na miesto kôstky vložíme kúsok kockového cukru. Slivku zabalíme do cesta, vytvarujeme guľatú knedľu. Knedle varíme vo vriacej vode tri až štyri minúty. Uvarené knedle vyberieme na maslom vymastený pekáč. Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1079
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1080

Podobné recepty:
  • Vyprážaný zeleninový rezeň

    Vyprážaný zeleninový rezeň

  • Sójové kocky s horčicovou omáčkou

    Sójové kocky s horčicovou omáčkou

  • Syrové karbonátky

    Syrové karbonátky

kuk