Gombóce - slivkové knedle
2018-02-23- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Gombóce - slivkové knedle
Ingrediencie
- 200 g mäkkého tvarohu
- 200 g polohrubej múky
- 1 ks žĺtok
- 20 g masla
- 1 dl mlieka
- 20 g práškového cukru
- štipku soli
- mletý mak s cukrom
- celé alebo vykôstkované slivky
Postup
Krok 1
Tvaroh, múku, žĺtok, maslo, mlieko práškový cukor a štipku soli dobre premiešame, vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Cesto pokrájame na štvorce a do každého štvorca položíme slivku, prípadne lyžičku slivkového lekváru. Slivky môžeme vykôstkovať a na miesto kôstky vložíme kúsok kockového cukru. Slivku zabalíme do cesta, vytvarujeme guľatú knedľu. Knedle varíme vo vriacej vode tri až štyri minúty. Uvarené knedle vyberieme na maslom vymastený pekáč. Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom.