Cuketové lodičky plnené kuracou pečeňou
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Plnka z kuracej pečene vo vydlabaných cuketkách. Podávame s tmavým chlebom a oblohou z čerstvej zeleniny.
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečene
- 3 ks menšie cukety
- olej
- 1 hlávka väčšiu cibuľu
- 3-4 strúčik cesnaku
- 6 ks rajčín
- kečup
- petržlenovú vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- zeleninovú koreniacu zmes
- 200 g nastrúhaného syru
Postup
Krok 1
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme.
Krok 2
Cukety pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vyberieme dužinu, ktorú na kocky nakrájame a pridáme k opraženej pečeni. Pridáme kečup, na kolieska pokrájané rajčiny, chvíľu podusíme, osolíme, okoreníme a ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou. Pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a asi 150 g nastrúhaného syra.
Krok 3
Zmes premiešame a odstavíme z ohňa. Cuketové lodičky osolíme, aby pustili šťavu. Šťavu vylejeme a cukety pokvapkáme olivovým olejom. Pekáč vyložíme alobalom, dáme naň cuketové lodičky potreté olejom a do vyhriatej rúry ich dáme piecť asi na 15 minút. Potom ich vyberieme a naplníme plnkou z kuracej pečene.
Krok 4
Pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením vrch lodičiek posypeme zvyšným strúhaným syrom a upečieme do zlatista.