Burek na maďarský spôsob
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
Popis
Balkánska špecialita plnená mletým teľacím mäsom, pripravená z viac druhov cesta.
Ingrediencie
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 2 až 3 ks cibule
- 2 ks vajcia
- 500 g hladkej múky
- olej
- 1 lyžička octu
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť.
Krok 2
Z mletého mäsa, nadrobno pokrájanej cibule, vajec, soli a korenia pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zvinieme tak, akoby sme robili palacinky.
Krok 3
Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia občas cesto prepichneme vidličkou. Po dopečení burek ešte potrieme olejom.