Burek na maďarský spôsob

2016-03-14

Popis

Balkánska špecialita plnená mletým teľacím mäsom, pripravená z viac druhov cesta.

Ingrediencie

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 2 až 3 ks cibule
  • 2 ks vajcia
  • 500 g hladkej múky
  • olej
  • 1 lyžička octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť.

Krok 2

Z mletého mäsa, nadrobno pokrájanej cibule, vajec, soli a korenia pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zvinieme tak, akoby sme robili palacinky.

Krok 3

Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia občas cesto prepichneme vidličkou. Po dopečení burek ešte potrieme olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 949
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

950

Podobné recepty:
  • Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom

    Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom

  • Pečená krkovička prekladaná údeným a syrom

    Pečená krkovička prekladaná údeným a syrom

  • Teľacie (bravčové) na paradajkách

    Teľacie (bravčové) na paradajkách

kuk