Zajac na krčmársky spôsob
2008-01-13- komentárov
- Kategórie: Zverina , Zajac
Ingrediencie
- 1 očisteného zajaca, 2 dl bieleho vína, soľ, 6 vetvičiek čerstvého rozmarínu, dve celé hlávky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, hladkú múku, 2 vetvičky čerstvého tymianu, 3 vajcia, strúhanku, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Očisteného zajaca nakrájame na porcie, ktoré poukladáme do železného kastróla. Podlejeme bielym vínom, posolíme, pridáme 4 vetvičky rozmarínu a dve neošúpané hlávky cesnaku prekrojené cez všetky strúčiky na polovice. Mäso pokvapkáme olivovým olejom. Dusíme približne 1,5 hodiny, až kým sa nezačne mäso oddeľovať od kosti. Počas dusenia podlievame, ak je to potrebné, vodou, pričom sa snažíme, aby v nádobe bolo minimálne množstvo tekutiny. Udusené mäso necháme takmer vychladnúť. Mäso obalíme v hladkej múke, ktorú sme zmiešali s lístočkami tymianu. Jednotlivé porcie obalíme v rozšľahaných vajciach a napokon v bielej strúhanke. Mäso vypražíme vo väčšom množstve veľmi horúceho oleja. Vypražiť môžeme aj 4 polovice hlávok cesnaku. Počas vyprážania vložíme do oleja, na 20 sekúnd, dve vetvičky čerstvého rozmarínu.