Veľkonočný chlebík

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Malý bochník tmavého chleba (čím tmavší, tým lepší), 2 zväzky mladej cibuľky, pažítku, 10 vajec, 1 až 1,5 dl mlieka, zeleninovú koreniacu zmes (s morskou soľou), mleté čierne korenie, 150 až 200 g údenej šunky, 100 g údenej slaniny (/nemusí byť, ale so slaninou je to chutnejšie), tuk, strúhanku na vymastenie a vysypanie formy.

Postup

Krok 1

Uvedené množstvo surovín by malo byť približne na 2 formy srnčieho chrbta. Údenú šunku a údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme na malom množstve oleja. Vo väčšej miske rozmiešame celé vajcia s mliekom a ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a korením podľa vlastnej chuti. Na malé kocky nakrájame chlieb. Cibuľku, aj so zelenou časťou, nakrájame na kolieska. Môžeme pridať aj nasekanú pažítku. Nakrájaný chlieb, cibuľku a opečenú, vychladnutú šunku aj výpekom pridáme do misky s vajciami a všetko spolu zmiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sa chlieb nasiakol a zmäkol. Tukom dobre vymastíme formy a vysypeme strúhankou. Naplníme pripravenou zmesou, dobre popritláčame a zakryjeme alobalom. Formy dáme do pekáča, do ktorého sme naliali vodu. Pečieme pri teplote 180 stupňoch Celzia približne 40 minút, prípadne aj dlhšie. Vyskúšame drevenou špajdľou – ak po zapichnutí ostane suchá, veľkonočný chlebík je upečený. Odporúčanie: Chlebík sa zvykne prilepiť na formu, preto je formu dobre vymastíme, prípadne použiť papier na pečenie. Podávame s údenou šunkou, varenými vajciami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1850
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1851

Podobné recepty:
  • Zlaté zemiakové kolieska so slaninovo syrovou omáčkou

    Zlaté zemiakové kolieska so slaninovo syrovou omáčkou

  • Karamelové hviezdičky

    Karamelové hviezdičky

  • Veľmi rýchla večera

    Veľmi rýchla večera

kuk