Fazuľová polievka s klobásou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka s klobásou. Pri podávaní môžeme polievku dochutiť octom.
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčik cesnaku
- domácu masť
- údenú klobásu
- 1 konzerva zaváranej fazule v čili omáčke
- 3 až 4 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks smotanu na varenie
- zeleninovú koreniacu zmes
- bobkový list
- nové korenie
- hladkú múku na zahustenie
- na dochutenie ocot
Postup
Krok 1
Do hrnca dáme roztopiť masť, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájaný alebo roztlačený cesnak a na malé kocky pokrájané zemiaky. Pridáme korenia, zeleninovú koreniacu zmes a zalejeme studenou vodou. Necháme variť kým nie sú zemiaky mäkké. Odlejeme si trocha smotany a zvyšok vylejeme do hrnca, v ktorom sa varili zemiaky. Môžeme doliať trocha vody. Smotanu a hladkú múku riadne premiešame a vlejeme do vriacej polievky. Počkáme kým začne vrieť a necháme chvíľu povariť. Klobásu pokrájame na tenké kolieska a opečieme na malom množstve oleja. Potom ju pridáme do polievky, necháme trocha prevrieť. Pri podávaní môžeme polievku dochutiť octom.