Rybacia vianočná polievka
2008-11-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 1 kg očisteného kapra (podkovičky, hlavy z kapra, plutvy, chvost, mlieč, ikry), 1 cibuľu, 2 mrkvy, 2 petržleny, kúsok zeleru, hladkú múku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, celé čierne korenie, 1 lyžicu horčice, 2,5 dl sladkej smotany, 2 bobkové listy, starší chlieb.
Postup
Krok 1
Postrúhame koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) a vložíme do veľkého hrnca do vriacej osolenej vody. Pridáme nakrájanú cibuľu, bobkový list, cesnak, čierne korenie a hlavy z kapra, plutvy, chvostové časti. Varíme asi 1 až 2 hodiny. Všetky časti kapra vykostíme, mäso vrátim späť, vyberieme čierne korenie a bobkový list. Vývar, mäso, zeleninu do hladka rozmixujeme. Privedieme do varu a polievku zahustíme so smotanou v ktorej sme rozmiešali múku, horčicu. Pridáme mlieč, ikry a podkovičky z kapra. Varíme ešte 10 až 15 minút, pričom polievku nemiešame, aby sa ryby nepolámali. Do taniera dáme opražený chlebík, plátok ryby a zalejeme polievkou.