Milionárske rezy
2012-03-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 180 g polohrubej múky, 180 g hladkej múky, 250 g masla, 150 g hnedého trstinového cukru, 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka, 6 banánov, 100 g hladkej múky na mrveničku.
Postup
Krok 1
Deň vopred dáme variť do vody neotvorenú konzervu sladeného kondenzovaného mlieka. Varíme 2 hodiny. Po uvarení necháme vychladnúť. V žiadnom prípade neotvárajme horúcu konzervu – môže dôjsť k úrazu. Cukor a maslo vymiešame do peny. Pridáme oba druhy múky. Vymiesime hladké linecké cesto. Pekáč vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do pekáča. Povrch cesta potrieme studeným uvareným kondenzovaným mliekom. Na mlieko poukladáme kolieska banánov. K odloženej tretine cesta pridáme hladkú múku a vytvoríme z neho mrveničku, ktorou posypeme banány. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút (resp. do sfarbenia mrveničky do zlato hneda).