Milionárske rezy

2012-03-11

Ingrediencie

  • 180 g polohrubej múky, 180 g hladkej múky, 250 g masla, 150 g hnedého trstinového cukru, 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka, 6 banánov, 100 g hladkej múky na mrveničku.

Postup

Krok 1

Deň vopred dáme variť do vody neotvorenú konzervu sladeného kondenzovaného mlieka. Varíme 2 hodiny. Po uvarení necháme vychladnúť. V žiadnom prípade neotvárajme horúcu konzervu – môže dôjsť k úrazu. Cukor a maslo vymiešame do peny. Pridáme oba druhy múky. Vymiesime hladké linecké cesto. Pekáč vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do pekáča. Povrch cesta potrieme studeným uvareným kondenzovaným mliekom. Na mlieko poukladáme kolieska banánov. K odloženej tretine cesta pridáme hladkú múku a vytvoríme z neho mrveničku, ktorou posypeme banány. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút (resp. do sfarbenia mrveničky do zlato hneda).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1744
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1745

Podobné recepty:
  • Makový zákusok so smotanovým krémom a želatínou

    Makový zákusok so smotanovým krémom a želatínou

  • Jednoduchá jahodová torta

    Jednoduchá jahodová torta

  • Párty kolieska

    Párty kolieska

kuk