Orechové rolády z lístkového cesta
2012-03-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 2 hotové lístkové cestá, 4 jablká, 200 g vlašských orechov, 80 g hrozienok, rum, strúhanku, práškový cukor, mletú škoricu, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Hrozienka namočíme do rumu. Ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká nahrubo nastrúhame, orechy nasekáme a zmiešame. Primiešame aj scedené hrozienka. Lístkové cesto rozprestrieme (ak je to kocka cesta tak rozvaľkáme na pomúčenej doske) a rozdelíme ho na časti s približnými rozmermi 10 x 25 cm. Pásy cesta posypeme strúhankou (asi 2 mm vrstvu) navrstvíme na ne jablkovú zmes. Posypeme mletou škoricou. Cesto s plnkou zvinieme do závinu a závin mierne stočíme akoby do špirály. Povrch závinov potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými orechmi a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 až 20 minút. Upečené koláčiky, ešte horúce, posypeme práškovým cukrom.