Plnené vajcia na hriankach

2015-09-29

Ingrediencie

  • Hriankový chlieb, natvrdo uvarené vajcia, zvyšky pečeného mäsa alebo salámu, šampiňóny, cibuľu, maslo. Na bešamelovú omáčku: maslo, múku, mlieko alebo smotanu.

Postup

Krok 1

Vajcia olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a vyberieme žĺtky. Na masle krátko opražíme múku, za stáleho miešanie pridáme mlieko alebo smotanu, čím vznikne biela, bešamelová omáčka. Na masle opražíme cibuľu, pridáme šampiňóny, zvyšky mäsa alebo nadrobno pokrájanú salámu a udusíme. Zahustíme časťou bešamelovej omáčky. Polovice bielkov naplníme plnkou a rezom poukladáme na maslom potreté hrianky, poukladáme na vymastený pekáč. Žĺtky pretlačíme cez sitko na hrianky, prelejeme bešamelovou omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1176
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1177

Podobné recepty:
  • Trojfarebná bábovka

    Trojfarebná bábovka

  • Kapustový šalát I

    Kapustový šalát I

  • Pikantná nátierka

    Pikantná nátierka

kuk