Divina á la Karol Čálik
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty hostí , Zverina , Zajac
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Chutné mäso pripravené so slaninou. Mäso necháme odležať v marináde a pracujeme s ním ďalší deň.
Ingrediencie
- 1 ks zajaca (alebo iné mäso z diviny alebo aj hovädzie mäso)
- 0.5 dl červeného vína
- 0.2-0.5 dl octu
- soľ
- zmesi korenia 'divočina'
- nové korenie celé
- celé čierne korenie
- klinčeky
- tymian
- borievky
- bobkový list
- 2 ks väčšie cibule
- 1 lyžička horčice
- cukor (alebo med)
- údenú slaninu
Postup
Krok 1
Koreniny zaviažeme do gázy. Mäso odblaníme, naporciujeme, osolíme, posypeme korením 'divočina'. Vo víne rozmiešame ocot, horčicu, cukor (alebo med).
Krok 2
Do marinády vložíme mäso a koreniny zabalené v gáze. Necháme odstáť minimálne do druhého dňa. Cibuľu pokrájame a navrstvíme na dno pekáča. Na cibuľu poukladáme mäso. Na mäso poukladáme plátky slaniny.
Krok 3
Všetko zalejeme marinádou a prikryté pečieme do zmäknutia mäsa.
Krok 4
Posledných desať minút pečieme odokryté.
Krok 5
Podávame s cestovinou, knedľou, alebo chlebom.