Divina á la Karol Čálik

2016-05-02
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Chutné mäso pripravené so slaninou. Mäso necháme odležať v marináde a pracujeme s ním ďalší deň.

Ingrediencie

  • 1 ks zajaca (alebo iné mäso z diviny alebo aj hovädzie mäso)
  • 0.5 dl červeného vína
  • 0.2-0.5 dl octu
  • soľ
  • zmesi korenia 'divočina'
  • nové korenie celé
  • celé čierne korenie
  • klinčeky
  • tymian
  • borievky
  • bobkový list
  • 2 ks väčšie cibule
  • 1 lyžička horčice
  • cukor (alebo med)
  • údenú slaninu

Postup

Krok 1

Koreniny zaviažeme do gázy. Mäso odblaníme, naporciujeme, osolíme, posypeme korením 'divočina'. Vo víne rozmiešame ocot, horčicu, cukor (alebo med).

Krok 2

Do marinády vložíme mäso a koreniny zabalené v gáze. Necháme odstáť minimálne do druhého dňa. Cibuľu pokrájame a navrstvíme na dno pekáča. Na cibuľu poukladáme mäso. Na mäso poukladáme plátky slaniny.

Krok 3

Všetko zalejeme marinádou a prikryté pečieme do zmäknutia mäsa.

Krok 4

Posledných desať minút pečieme odokryté.

Krok 5

Podávame s cestovinou, knedľou, alebo chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1665
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1666

Podobné recepty:
  • Horúci vínny krém

    Horúci vínny krém

  • Šalát z krabích tyčiniek a hrozna

    Šalát z krabích tyčiniek a hrozna

  • Zapekané kuracie rezne

    Zapekané kuracie rezne

kuk