Polievka z hrášku a hlávkového šalátu

2015-09-29

Ingrediencie

  • Pre 4 osoby: 50 g masla, na kolieska nakrájaný veľký pór, 2 na kocky nakrájané stredne veľké zemiaky, 375 g umytých na kúsky natrhaných listov (môžu byť i z 'vybehnutých hlávok') šalátu, 600 ml zeleninového vývaru, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, 125 g (najlepšie čerstvého) hrášku a čerstvo nasekaná petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Maslo rozohrejeme vo veľkom hrnci, zemiaky a šalát asi 5 minút smažíme v horúcom masle, neustále miešame. Prilejeme vývar, osolíme, okoreníme a 10-15 minút mierne varíme. Pridáme hrášok a necháme mierne variť ešte 10-15 minút. Nahladko prepasírujeme alebo rozmixujeme, prelejeme späť do hrnca, ohrejeme a dochutíme. Podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 574
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

575

Podobné recepty:
  • Chlebová cesnačka

    Chlebová cesnačka

  • Fazuľová polievka za 10 minút

    Fazuľová polievka za 10 minút

  • Studená pivová polievka

    Studená pivová polievka