Mini langoše

2011-11-01

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky, 15 g kvasníc, 1,5 dl mlieka, 1 dl kyslej smotany, 1/2 lyžičky cukru, 0,5 dl oleja, 1/2 lyžičky soli. Na potretie: 0,5 dl oleja, 0,5 dl vody, 1 lyžičku soli, 3 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Kvasnice zmiešame s cukrom a po minúte pridáme 2 až 3 lyžice vlažného mlieka a štipku múky. Necháme vykysnúť. Kvások pridáme do múky a s mliekom, smotanou, olejom a soľou vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme 10 bochníkov, ktoré prikryté utierkou necháme vykysnúť. Po vykysnutí rukami vytvarujeme tenké placky s hrubším okrajom, ktoré vložíme do väčšieho množstva rozohriateho oleja. Vypražíme do svetlohnedej farby. Potrieme zmesou oleja, vody, prelisovaného cesnaku a soli.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1182
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1183

Podobné recepty:
  • Ovsenné medailóniky

    Ovsenné medailóniky

  • Šalát z Tofu

    Šalát z Tofu

  • Šašlík zo seitanu

    Šašlík zo seitanu

kuk