Fish and chips na slovenský spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fish and chips na slovenský spôsob
Ingrediencie
- 600 g plátkov mrazenej tresky
- 500 g zemiakov
- olej
- 100 g hladkej ryžovej múky
- 2 ks vajcia
- 2,5 dl svetlého piva
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- soľ
- 1 dl bieleho vínneho octu
- 2 lyžica cukru
- 1 ks feferón
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky a namočíme ich na 20 minút do studenej vody. Zemiakové zbavené škrobu osušíme na utierke a postupne ich opečieme vo väčšom množstve oleja. Opečené lupienky dáme na utierku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Rybu pokrájame na asi 100 gramové plátky, ktoré osolíme a obalíme v ryžovej múke. Do zvyšku múky pridáme vajcia, pivo, kypriaci prášok, štipku soli a vymiešame cesto, ktoré hustotou pripomína cesto na palacinky. Obalené plátky ryby namáčame v cestičku a vyprážame vo väčšom množstve oleja. Rybu spočiatku nadvihujeme aby sa neprilepila na dno panvice. Vypraženú rybu vyberieme na obrúsok. Vínny ocot privedieme do varu, pridáme cukor, nadrobno pokrájaný feferón a varíme asi 5 minút. Zemiakové lupienky osolíme a dáme na taniere, k nim rybu a v miske malé množstvo ostrokyslej omáčky.