Fish and chips na slovenský spôsob

2018-02-14

Popis

Fish and chips na slovenský spôsob

Ingrediencie

  • 600 g plátkov mrazenej tresky
  • 500 g zemiakov
  • olej
  • 100 g hladkej ryžovej múky
  • 2 ks vajcia
  • 2,5 dl svetlého piva
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • soľ
  • 1 dl bieleho vínneho octu
  • 2 lyžica cukru
  • 1 ks feferón

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky a namočíme ich na 20 minút do studenej vody. Zemiakové zbavené škrobu osušíme na utierke a postupne ich opečieme vo väčšom množstve oleja. Opečené lupienky dáme na utierku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Rybu pokrájame na asi 100 gramové plátky, ktoré osolíme a obalíme v ryžovej múke. Do zvyšku múky pridáme vajcia, pivo, kypriaci prášok, štipku soli a vymiešame cesto, ktoré hustotou pripomína cesto na palacinky. Obalené plátky ryby namáčame v cestičku a vyprážame vo väčšom množstve oleja. Rybu spočiatku nadvihujeme aby sa neprilepila na dno panvice. Vypraženú rybu vyberieme na obrúsok. Vínny ocot privedieme do varu, pridáme cukor, nadrobno pokrájaný feferón a varíme asi 5 minút. Zemiakové lupienky osolíme a dáme na taniere, k nim rybu a v miske malé množstvo ostrokyslej omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 825
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

826

Podobné recepty:
  • Grilovaný pstruh

    Grilovaný pstruh

  • Perkelt z kapra na maďarský spôsob

    Perkelt z kapra na maďarský spôsob

  • Vyza pečená

    Vyza pečená

kuk