Mramorová torta II

2009-05-18

Ingrediencie

  • 7 vajec, 280 g práškového cukru, 15 g kvasníc, 2 lyžice mlieka, 20 g práškového cukru do snehu, 140 g hrubej múky, 70 g mletých orechov, 50 g čokolády. Plnka:2 dl mlieka, 20 g hrubej múky, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 50 g mletých orechov, 20 g kakaa. Kakaová poleva: 0,5 dl vody, 120 g práškového cukru, 30 g kakaa, 20 g masla.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme kvasnice rozmiešané v mlieku a spolu miešame asi 20 minút. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň 20 g práškového cukru a spolu s múkou zľahka primiešame k vymiešaným žĺtkom. Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme pomleté orechy a postrúhanú čokoládu a premiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a cesto do nej striedavo kladieme lyžicou. Raz dáme svetlé, raz tmavé cesto a tak pokračujeme, kým nedáme do formy všetko cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme pri teplote asi 160 stupňov Celzia. Upečenú a vychladnutú tortu rozrežeme a naplníme dvojakou plnkou. Na spodný diel rozrezanej torty natrieme tmavú plnku a na ňu rozotrieme svetlú plnku. Založíme druhou polovicou torty, vrch a boky polejeme kakaovou polevou a ľubovoľne ozdobíme. Príprava plnky: v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašičku. Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame do penista, pridáme vychladnutú kašičku a ešte dobre premiešame. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme mleté orechy a kakao a zmiešame. Príprava kakaovej polevy: vodu s práškovým cukrom uvaríme na hustý sirup. Kakao s maslom vymiešame a za stáleho miešania prilievame horúci sirup. Polevu dobre vymiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 265
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

266

Podobné recepty:
  • Slnečnicové sušienky

    Slnečnicové sušienky

  • Smotanový zákusok

    Smotanový zákusok

  • Citrónová poleva I

    Citrónová poleva I