Fazuľa zapečená s mäsom – Cassoulet

2018-01-19

Popis

Fazuľa zapečená s mäsom – Cassoulet

Ingrediencie

  • 500 g veľkej bielej fazule
  • 3 ks menšie bravčové kolená
  • 500 g kačacích pŕs s kožou
  • 400 g klobásy
  • 200 g kačacej (husacej) paštéty
  • 100 g kačacej (husacej) masti
  • 3 ks cibule
  • 5 strúčik cesnaku
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • 0,5 dl koňaku (brandy najlepšie Armagnac)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 5 ks bobkových listov
  • 2 vetvička vetvičky tymianu
  • viazaničku petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Deň pred prípravou jedla uvaríme vo vode bravčové kolená. Varíme ich na miernom ohni 3 až 4 hodiny. Podľa potreby prilejeme vodu, aby bolo mäso ponorené. Uvarené kolená opatrne vyberieme, oddelíme kožu od mäsa a vykostíme. Vývar v hrnci mierne osolíme, pridáme očistenú, umytú a deň vopred namočenú fazuľu, uvarenú kožu z kolien a prikryté uvaríme domäkka. Medzitým roztopíme na panvici kačaciu masť, opražíme na nej nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme kačacie prsia a opečieme ich zo všetkých strán. Počas pečenia okoreníme mletým čiernym korením, lístkami tymianu a bobkovým listom, pridáme rozotrený cesnak a trocha osolíme. Podlejeme malým množstvom vína, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Podľa potreby podlievame vínom. Do kameninovej nádoby dáme polovicu uvarenej fazule, na fazuľu poukladáme udusené kačacie prsia, kusy bravčového mäsa (kolena), klobásu a kusy kože. Polejeme koňakom (brandy), pridáme kúsky paštéty, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou, navrstvíme druhú polovicu fazule, zalejeme vývarom (prípadne zvyškom vína), šťavou po dusení kačaciny a vložíme do vyhriatej rúry. Po štvrť hodine sa na povrchu utvorí jemná koža. Jemnú kožu popretŕhame a pečieme ďalej. Po štvrť hodine vznikne nová koža, ktorú popretŕhame. Tento proces opakujme 1,5 hodiny. Nakoniec zľahka premiešame a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 900
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

901

Podobné recepty:
  • Jemenská kapusta

    Jemenská kapusta

  • Pečené zemiaky so šunkou

    Pečené zemiaky so šunkou

  • Sarma – plnený kelový list

    Sarma – plnený kelový list