Jemný karamelovo maslový krém

2009-06-11

Ingrediencie

  • 1,25 dl mlieka, 1 kopcovitú lyžicu škrobovej múčky alebo vanilkového pudingu, 125 g masla, 140 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru. Na karamel 2 lyžice kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Kryštálový cukor, za stáleho miešania, opražíme do hneda. Pridáme malé množstvo vody, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový karamel by mal mať konzistenciu medu. Mlieko rozmiešané so škrobovou múčkou privedieme, za stáleho miešania, do varu a krátko povaríme. Zmäknuté maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame karamel. Po lyžičkách pridávame vychladnutú pudingovú kašu a šľaháme, najlepšie v mixéri.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 446
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

447

Podobné recepty:
  • Farebné džúsové rezy

    Farebné džúsové rezy

  • Škoricové hviezdičky

    Škoricové hviezdičky

  • Orechové buchty

    Orechové buchty

kuk