Fazuľkový perkelt
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľkový perkelt
Ingrediencie
- 1 ks cibuľu
- 1 kg zelenej alebo žltej fazuľky
- soľ
- čierne mleté korenie
- 1-2 lyžica hladkej múky
- 2 až 3 dl mlieka
- cukor a ocot podla chuti
Postup
Krok 1
Na oleji popražíme pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na malé kúsky nakrájanú fazuľku, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút. Občas pomiešame. Podľa potreby podlievame až do výšky hmoty. Pridáme cukor, ocot zamiešame a prilejeme zátrepku z mlieka (smotany) a hladkej múky. Miešame do zovretia. Podávame s varenými zemiakmi, prípadne párkami, varenými vajcami, alebo len s chlebom.
Krok 2