Kávová roláda

2015-09-29
  • Kávová roláda

Ingrediencie

  • Cesto: 6 žĺtkov, 6 bielkov, 70 g práškového cukru, 20 g kakaa, 40 g hrubej múky. Na krém: 2 vajcia, 120 g kryštálového cukru, 250 g masla, 2 lyžice rozpustnej kávy.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou zľahka primiešame k žĺtkom. Na plech dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme na papier, rovnomerne rozotrieme a upečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Upečené cesto, spolu s papierom, položíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Necháme vychladnúť. Krém: Vajcia a cukor šľaháme v miske nad parou dovtedy, pokým nestuhne. Necháme vychladnúť. Maslo a rozpustnú kávu dobre vymiešame. Vyšľahané vajcia po menších dávkach primiešame do kakaovo-maslovej hmoty. Cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a pevne stočíme do rolády. Posypeme práškovým cukrom. Môžeme poliať čokoládou, alebo dozdobiť šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1795
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1796

Podobné recepty:
  • Tvarohový koláč III

    Tvarohový koláč III

  • Tvarohový závin

    Tvarohový závin

  • Grófkin koláč

    Grófkin koláč