Pečené zemiaky so špenátovou omáčkou

2009-10-11

Ingrediencie

  • 3 až 4 lyžice oleja, 1 kg zemiakov, 2 veľké cibule, olej, 250 g listového špenátu (nie pretlak) 150 g šampiňónov, 1 lyžicu hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, 100 g údeného syra (najlepšie oštiepok), sladkú papriku, majorán, sušený zázvor, horčičné semienka.

Postup

Krok 1

V malej panvici rozpálime olej, nasypeme doň horčičné semienka, prikryjeme pokrievkou a na miernejšom plameni zahrievame, až prestanú praskať. Premiešame a okorenený olej nalejeme na plech. Pridáme na mesiačiky nakrájané zemiaky, osolíme, poprášime zázvorom a poriadne premiešame, aby boli celé pokryté olejom a korením. Potom ich ešte posypeme paprikou a majoránom. pečieme v teplovzdušnej rúre asi 20 minút, pri teplote 200 stupňov Celzia. V hlbšom malom hrnci, iba na troche vody podusíme nadrobno pokrájané šampiňóny. zemiaky vyberieme z rúry, poodlepujeme ich od plechu a starostlivo ich zmiešame s veľmi nahrubo pokrájanou cibuľou. Môžeme pridať ešte trochu oleja. Rúru prepneme na pečenie zhora i zdola, na 180 stupňov Celzia a dopekáme aj s cibuľou ďalších 15-20 minút. Do podusených šampiónov pridáme nadrobno pokrájaný špenát a necháme ho zmäknúť (asi tak 5 minút dusenia). Jogurt, smotanu a múku zmiešame, osolíme a pridáme ku špenátu a šampiňónom. Krátko povaríme do zahustenia, pridáme pretlačený cesnak a už iba prehrejeme. Porcie posypeme syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1711
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1712

Podobné recepty:
  • Silná protichrípková rôzne zeleninová polievka

    Silná protichrípková rôzne zeleninová polievka

  • Jemná cesnačka z cícerovej a pohánkovej múky

    Jemná cesnačka z cícerovej a pohánkovej múky

  • Zemiaky na maďarský spôsob

    Zemiaky na maďarský spôsob