Medový krémeš

2009-10-13

Ingrediencie

  • Na cesto: 1 vajce, 150 g práškového cukru, 50 g masla, 2 lyžice medu, 5 lyžíc mlieka, 1lyžičku sódy bikarbóny, 400 g hladkej múky. Na krém: 1 l mlieka, 3 balenia pudingového prášku (Zlatý klas), 3 žĺtky, 1 lyžicu hladkej múky, 250 g cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 125 g stuženého tuku, 250 g masla, 3 dl sladkej smotany, 2 stužovače smotany.

Postup

Krok 1

Do mlieka vmiešame vajcia, cukor, maslo a med. Dôkladne premiešame a privedieme do varu. Horúcu zmes zmiešame s múkou, dobre vymiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú časť cesta rozvaľkáme, upečieme a necháme vychladnúť. Krém: do mlieka pridáme pudingový prášok, cukor, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame tuk a necháme vychladnúť. Po vychladnutí doň primiešame maslo. Sladkú šľahačku zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnutý plát cesta, naň pridáme vrstvu šľahačky, prikryjeme druhým plátom cesta a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2573
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2574

Podobné recepty:
  • Jonáš

    Jonáš

  • Vyprážané pirohy s mäsom a kapustou

    Vyprážané pirohy s mäsom a kapustou

  • Čokoládovo marcipánový závin

    Čokoládovo marcipánový závin

kuk