Pečený guláš
2009-11-13- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa (pliecko), 3 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky korení karí, 3 lyžičky sladkej mletej červenej papriky, 3 zarovnané lyžice škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky mäsového bujónu, feferón alebo mletú červenú štipľavú papriku.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky, cibuľu a cesnak nadrobno a v pekáči zmiešame so všetkými ďalšími surovinami. Zalejeme 1 l vriacej vody, v ktorej sme rozpustili 2 kocky bujónu. Premiešame, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a pečieme bez odkrývania, pri teplote 250 stupňov Celzia asi 1,5 hodiny. Ako prílohu podávame knedľu, alebo ryže, či cestoviny, alebo iba chlieb.