Zeleninové čevabčiči

2016-05-02

Ingrediencie

  • 500 g mrazenej miešanej zeleniny (môžeme použiť aj čerstvú zeleninu)
  • 80 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 až 3 vajcia
  • 1 dl smotany
  • 120 g polohrubej múky
  • 150 g strúhanky
  • 150 g oleja.

Postup

Krok 1

Zeleninu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarenú zeleninu pomelieme, pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, vajcia, smotanu, múku a vypracujeme tuhšiu hmotu. Keď je hmota riedka, môžeme pridať trochu strúhanky. Z masy tvarujeme valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1062
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1063

Podobné recepty:
  • Raňajky pre dobrý začiatok dňa po „prebdenej noci“

    Raňajky pre dobrý začiatok dňa po „prebdenej noci“

  • Špenátové kroketky s hubami

    Špenátové kroketky s hubami

  • Šampiňóny plnené karfiolom

    Šampiňóny plnené karfiolom

kuk