Čokoládová torta zo sušienok a mascarpone

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Čokoládová torta na štýl cheesecaku.

Ingrediencie

  • 500 g kakaových sušienok
  • 1,25 dl šľahačkovej smotany
  • 175 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 3 ks vajcia
  • 100 g horkej čokolády na varenie
  • 1,25 dl silnej kávy
  • 3 lyžica kakaového likéru
  • 75 g jemného kryštálového cukru
  • kakao na posypanie

Postup

Krok 1

Kakaové sušienky rozmixujeme na prach. Pridáme roztopené maslo, smotanu a dobre vymiešame. Cesto dáme do tortovej formy (s priemerom asi 24 cm) a prstami dobre utlačíme. Odložíme na 30 minút do chladničky.

Krok 2

Vajcia vyšľaháme metličkou. Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a postupne pridávame vajcia. Čokoládu roztopíme nad parou, primiešame do nej kávu, likér. Po miernom schladení zmiešame s mascarpone. Navrstvíme na základ v tortovej forme. Povrch zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme asi 50 minút. Po upečení posypeme kakaom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 572
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

573

Podobné recepty:
  • Keksy z ovsených vločiek

    Keksy z ovsených vločiek

  • Bratislavské tyčinky

    Bratislavské tyčinky

  • Rýchle pripravené čokoládové rožky

    Rýchle pripravené čokoládové rožky