Bratislavské rezne (prešporské šnicle)

2016-02-09
  • Bratislavské rezne (prešporské šnicle)

Popis

Ako chutia bratislavské rezne? Nahliadnite do receptu a pripravte si túto slovenskú mäsovú pochúťku.

Ingrediencie

  • 1 kg teľacieho mäsa (orech) alebo morčacích pŕs
  • soľ
  • 1 ks cibuľu
  • 6 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 4 lyžička citrónovej šťavy
  • 4 lyžička suchého bieleho vína
  • hladkú múku
  • 1 lyžička mletého bieleho korenia
  • 3 ks vajcia
  • 3 lyžica sladkej smotany
  • žemľovú strúhanku
  • 5 lyžica bravčovej alebo hydinovej masti
  • 5 lyžica rastlinného oleja
  • 5 lyžica masla

Postup

Krok 1

Z mäsa nakrájame 8 rezňov. Naklepeme ich cez mikroténovú fóliu tak, aby boli čo najtenšie a mali veľkosť taniera. Osolíme ich, dobre pokvapkáme zmesou citrónovej šťavy a vína. Ukladáme do primerane veľkej misy. Jednotlivé rezne prekladáme kolieskami cibule, posekaným cesnakom, niekoľkými guľkami celého čierneho korenia a vetvičkami petržlenovej vňate. Rezne dlaňou utlačíme, zakryjeme a odložíme ich do chladničky do druhého dňa.

Krok 2

Pred vyprážaním rezňov odstránime cibuľu, cesnak, petržlen a korenie. Jednotlivé rezne obalíme v hladkej múke zmiešanej s lyžičkou mletého bieleho korenia. Potom ich obalíme vo vajciach, rozšľahaných so sladkou smotanou a následne v strúhanke.

Krok 3

Rezne vyprážame v zmesi bravčovej alebo hydinovej masti, rastlinného oleja a masla, do zlata. Vypražené rezne ukladáme na papierové obrúsky a uložíme ich do tepla. Rezne poukladáme na predhriatu misu vystlanú čistou, látkovou, utierkou. Ozdobíme ich rezmi citróna a vetvičkami petržlenovej vňate. Podávame so zemiakovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2170
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2171

Podobné recepty:
  • Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

    Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

  • Rezne na slanine

    Rezne na slanine

  • Slepačie krokety

    Slepačie krokety