Jednoduchá čokoládová torta
2010-03-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Cesto: 45 g masla, 50 g cukru, 2 žĺtky, 110 g hladkej múky, 10 kakaa, 1/5 obsahu vrecúška prášku do pečiva, 1 lyžičku oleja, štipku soli. Krém: 1 dl šľahačkovej smotany, 1 dl mlieka, 150 g nugátového krému (tzv. nutela), 50 g čokolády na varenie, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Suroviny na cesto zmiešame, vytvoríme z neho bochníček, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na dve hodiny do chladničky. Cesto rozvaľkáme, alebo rozdrobíme a natlačíme do tortovej formy tak, aby vznikla z cesta miska s okrajmi asi 2 cm vysokými. Krém: čokoládu nalámeme do misky a roztopíme nad parou. Primiešame nugátový krém, smotanu, mlieko a vajce. Metličkou dobre vyšľaháme. Necháme schladiť na izbovú teplotu a vylejeme do formy, do misky z cesta. Vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút (do stuhnutia krému). Po upečení a vychladnutí tortu necháme v chladničke stuhnúť. Podávame však „zohriatu“ na izbovú teplotu, aby krém nebol príliš tuhý.