Pierogi ruskie (poľské jedlo)

2010-04-20

Ingrediencie

  • Cesto: 500 g pšeničnej múky, 2 žĺtky (resp. podľa odhadu), 1 lyžičku masla, 2,3 dl horúcej vody, 1 lyžičku soli. Na plnku: 1 kg zemiakov, 500 g tvarohu, 2 stredne veľké cibule, soľ, korenie, štipľavú mletú papriku.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, dôkladne roztlačíme a vymiešame na kašu spolu s tvarohom. Robíme to, pokým sú zemiaky ešte horúce, lepšie sa cesto miesi do hladkej hmoty, ako na lievance. Cibuľu opražíme do hneda, zmiešame s tvarohom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie a štipľavú papriku podľa chuti. Cesto: Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, žĺtky, maslo, a vymiešame. Kým jednou rukou pridávame horúcu vodu, druhou dôkladne miešame cesto, aby sa zložky spojili. Po uhnetení, cesto vyvaľkáme do tenučkej vrstvy. Z cesta vykrajujeme kruhy, naplníme ich plnkou a uzavrieme do ozdobnej polkruhovej kapsičky, s ornamentmi na krajoch polkruhu. Vložíme do vriacej a osolenej vody. Ďakujem môjmu poľskému kamarátovi Dawidekovi za jeho odporúčanie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1993
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1994

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: polievka z tekvice Hokaidó

    Pre krvnú skupinu 0: polievka z tekvice Hokaidó

  • Cestovina s kukuricou

    Cestovina s kukuricou

  • Sójové fašírky

    Sójové fašírky

kuk