Pre krvnú skupinu 0: nádí - symfónia chutí

2010-06-02

Ingrediencie

  • Približne dve hrste ryže natural, alebo iný druh kvalitnej ryže, menšiu cibuľu, necelú červenú mäsitú papriku, približne po 5 cm cukety, mrkvy a póru (strednú časť), 1 a 1/2 strúčika cesnaku, približne 3 cm sladkého zemiaka, za hrsť vylúpaných luskov mladého hrášku, 4 lyžice mrazeného alebo čerstvého hrášku, vodu, koreniny: kurkumu, koriander mletý, mahá korenie - zmes korenín, červenú sladkú mletú papriku, mletú džíru, grécke seno, zeleninovú kocku, 1 lyžicu masla, zelenú vňať mladej cibuľky, pár lístkov čerstvej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

V našom tele sa nachádza 72 tisíc kanálikov – nádí, ktoré rozvádzajú pránu - životnú energiu do celého tela, ku každej bunke - nie je to kyslík, ani bežná potrava, ale kozmická, a ona správne prúdi iba v nezablokovaných dráhach, aby sme predišli disharmóniám a blokom, a následne tak aj chorobám, mali by sme konzumovať aj čistú satvickú vegetariánsku stravu, ktorá v nás vytvára pocit zdravého a harmonického tela a životného štýlu. Kvalita prány súvisí s kvalitou stravy. Do hrnca s hrubším dnom - môže byť tmavomodrý, liatinový, dáme najprv cibuľu pokrájanú na mesiačiky a to ešte prekrojíme na polovice a zalejeme asi 2 dl horúcej vody. Po chvíli pridáme koreniny a prázdne hrachové lusky. Neskôr dáme prepláchnutú ryžu. Keď je ryža už viacej menej mäkká, postupne pridávame podľa doby varenia aj ostatné suroviny, nadrobno pokrájanú papriku, pokrájaný pór, nahrubo nastrúhaný sladký zemiak, mrkvu a cuketu, zeleninovú kocku, pokrájaný cesnak. Podľa potreby opatrne prilievame vodu a hrniec máme prikrytý pokrievkou. Môžeme použiť aj tzv. prerušované varenie, kedy hrniec asi 2x odstavíme z ohňa a nechávame chvíľu "dôjsť". Ak je už všetko uvarené, na záver ako korunku pridáme do ryže, zeleniny a malého množstva šťavy maslo a hrášok. Pokrájanú petržlenovú a cibuľovú vňať dávame navrch až na tanieri. Hrachové lusky vyberieme. Ak nie sú práve dni vodnára, blížencov a váh, môžeme podľa vlastnej chuti pridať aj viac tuku. Podávame, v lete do 10. hodiny, v zime do 9. hodiny, lebo v tomto čase je naše telo schopné absorbovať všetky výživné látky. Týmto voňavým jedlom prevoníme celú kuchyňu a tak, ako sa k našim chuťovým receptorom zbiehajú chuťové signály z každej čiastočky použitej potraviny a vytvárajú spolu neopakovateľnú symfóniu chutí, tak vzniká aj božská harmónia kozmickej pránickej melódie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 919
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

920

Podobné recepty:
  • Zapečené huby so smotanou

    Zapečené huby so smotanou

  • Rajčiny s tvarohovou plnkou

    Rajčiny s tvarohovou plnkou

  • Zapekané plnené papriky

    Zapekané plnené papriky