Pre krvnú skupinu 0: halušky s omáčkou a 3x denne 1 lyžičku kurkumy

2010-06-15

Ingrediencie

  • 1 zemiak postrúhaný najemno, 3 lyžice doma zomletého pšena a 3 lyžice doma zomletých jačmenných krúp, na zahustenie pohánkovú múku, štipka kurkumy, bylinkovú soľ, vriacu vodu, 1 pokrájanú cibuľu, olivový olej, štipku soli, štipku cukru, voda, 1 strúčik cesnaku, kúsok póru pokrájaného na kolieska, kúsok červenej papriky pokrájanej nadrobno, 5 cm mrkvy postrúhanej najemno, 1 koliesko tekvice pokrájané na kocôčky, 1/3 obchodného balenia tofu pokrájaného na kocky, 1/4 zeleninovej kocky (zeleninového bujónu), červenú sladkú mletú papriku, čili práškové, 1/4 lyžičky mletej horčice, 1 lyžičku kurkumy, 2 lyžice mletej doma zavarenej papriky, sójovú omáčku, mahá korennie - zmes korenín, štipka mletého čierneho korenia, džíru mletú, bylinková soľ.

Postup

Krok 1

Zemiak zmiešame s ďalšími ingredienciami, vymiešame polotuhé cesto, necháme chvíľu postáť, potom nožom ako bežné halušky, zavárame do vriacej vody. Nenecháme vodu silno vrieť a po uvarení vyberieme halušky do sita. Pri haluškách použijeme malé množstvo kurkumy, ktorá povzbudzuje trávenie, čistí krv, znižuje cholesterol, pôsobí ako prírodné antibiotikum, liečivo pôsobí na pečeň, zmierňuje zápaly kĺbov a reumatickej artritídy, obsahuje vápnik, pôsobí protirakovinovo, v kozmetike na pleti reguluje činnosť mazových žliaz, podporuje tvorbu kolagenu, regeneruje kožu. Príprava omáčky: cibuľu pokrájame na hrubšie mesiačiky a ešte na tri časti, dáme na olej a pridáme štipku soli, po chvíli štipku cukru, zalejeme trochou vody, postupne pridáme všetky koreniny a zeleninu, po niekoľkých minútach máme jedlo pripravené, podľa potreby pridáme vždy počas prípravy primerané množstvo vody, nakoniec vložíme a necháme prehriať tofu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 971
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

972

Podobné recepty:
  • Pirohy plnené hubami

    Pirohy plnené hubami

  • Rezne s ovsených vločiek

    Rezne s ovsených vločiek

  • Zdravé a dobré zeleninové jedlo-cvikla, petržlen, zeler...

    Zdravé a dobré zeleninové jedlo-cvikla, petržlen, zeler...