Pre krvnú skupinu 0: prána (variácie zeleninových šalátov) reďkovkovo - mungový šalát

2010-07-02

Ingrediencie

  • 1.časť: naklíčené mungo, cca 1/2 šálky, nakličujeme spolu s 1 PL fazule azuki, olivový olej, sojová omáčka, čilli tekuté. 2.časť: 5-6 ks reďkoviek, kúsok mrkve a šalátovej uhorky, kúsok zelenej papriky, 2PL slnečnicových semienok, olivový olej, olej z tekvicových semienok, citrónová šťava, sojová omáčka, čilli tekuté, bazalka sušená, hnedý cukor, bio vegeta zeleninový prášok alnatura.

Postup

Krok 1

1.časť receptu: najprv tepelne upravíme naklíčené mungo na olivovom oleji, po odstavení dochutíme sojovou omáčkou a tekutým čilli korením /poznámka: krátkou tepelnou úpravou klíčkov munga, to zn. cca 2,3 min., odstránime nežiadúce účinky inhibítorov trypsínu, ktorý bráni rozklad bielkovín strukovín v žalúdku a zlepší ich stráviteľnosť/., postup pri nakličovaní munga: cez noc necháme mungo ponorené vo vode, na druhý deň dáme na sitko, prikryjeme a denne cca 2 - 3x prepláchneme, sitko je na miske, a prekryté malým tanierikom, môžeme ho preplachovať aj vo väčšej nádobe s väčším množstvom vody, ktorú vždy po prepláchnutí scedíme, doba prípravy je cca 3,4 dni. 2.časť receptu: reďkovky, uhorku a mrkvu nahrubo postrúhame, papriku nakrájame na menšie pásiky, pridáme 1.hod. vopred namočené a prepláchnuté slnečnicové semienka, okoreníme uvedenými prísadami, zľahka premiešame a pridáme polámaný sezamový knäckebrot., mungo a reďkovkový šalát podávame vo dvoch kôpkach, jeden kus knäckebrotu natrieme maslom a tekutým čilli korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 424
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

425

Podobné recepty:
  • Zapečené lečo

    Zapečené lečo

  • Pre krvnú skupinu 0: jemné ryžové závitky so zeleninou

    Pre krvnú skupinu 0: jemné ryžové závitky so zeleninou

  • Šalát s morských plodov

    Šalát s morských plodov