Vianočné oplátky

2010-07-06

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 lyžice najemno mletých lieskovcov alebo mandlí, 1 l mlieka, 1 žĺtok, 75 g masla.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s práškovým cukrom a zomletými orieškami. Postupne, po malých dávkach primiešavame mlieko. Keď je vznikne husté cesto, primiešajte 4 lyžičky roztopeného masla a žĺtok. Znova primiešavame mlieko. Dobrým miešaním získame veľmi jemné, pomerne riedke cesto na oplátky. Hornú aj spodnú platničku stroja na výrobu oblátok zľahka natrieme (napríklad handričkou) roztopeným maslom. Platničky rozohrejeme a do stredu spodnej nalejeme 1 lyžicu cesta. Platničky silno pritlačte k seba. Vytečené cesto ihneď odstránime nožom. Po odskúšanom čase stroj otvoríme, vyberieme hotovú oplátku a pokým je horúca a mäkká, zaťažíme ju hrubou drevenou doskou, aby sa vyrovnala.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Citrónová šťava

    Citrónová šťava

  • Rebarborový kompót

    Rebarborový kompót

  • Cesnakový nápoj na proti skleróze

    Cesnakový nápoj na proti skleróze

kuk